IRF Rules
IRF Events
Rogaining?

Rogaining es una cursa d’orientació a peu, de molt llarga distància per Equips, molt semblant a una Marató Orientació, però sense dur a sobre tot l’equipament d’autosuficiència, dons hi ha un lloc on tornar a menjar, descansar i fins i tot dormir.

L’objectiu es fer molts punts trobant les fites que hi ha ubicades en un àrea geogràfica, i dins d’un temps limitat. Les fites es poden buscar en el ordre que vulgui cada equip. No totes les fites valen els mateixos punts, això dependrà de la dificultat física i/o tècnica per trobar-les.

Es molt important tornar i arribar a meta dintre del horari, dons les penalitzacions per retard son molt elevades, i fins i tot, poden comportar la desqualificació si superen els 30 minuts.

Una Competició de Rogaining, por ser de 6, 8, 12 i 24 hores, i per tant de dia i nit, i les úniques eines d’orientació permeses son, el mapa topogràfic on hi ha marcades les fites, la brúixola i el rellotge. Una Rogaina es una veritable aventura esportiva, i molt divertida.

Rogaining es un esport d’ Equip. Qui fa mes punts es qui guanya la prova. Cal afinar molt en l’elecció de ruta entre fita i fita, i fer-ho en un ordre coherent que permeti visitar el màxim de fites possibles, dins del temps permès. Cada Equip decideix si visita les fites més dures i difícils que li donaran molts punts, o bé es dedica a visitar moltes fites fàcils, encara que donin pocs punts.


Qui hi pot participar?
Es una activitat d’ Equip, pensada per qualsevol persona, de qualsevol edat ó condició física. Des de atletes d’ Elit, fins a famílies sencers amb nens, s’ho passaran be en una Rogaina. Sempre hi ha una assessorament específic per la gent que comença. El ritme, els llocs per on passar, si vols o no tornar a descansar al Hash House, nomes depèn de tu i dels teus companys d’equip.
Alguns Equips altament competitius poden fer 60 Km. en 12 hores, i molt més a una prova de 24 hores. La satisfacció arriba quan esculls el teu propi camí per fer cada tram i arribar on vols, i finalment tornes a l’arribada, dintre del temps previst.

Què necessites?
Rogaining es un esport baratet, tan sols roba i calçat còmode per anar pel bosc, una brúixola, rellotge, xiulet, llapis, motxilla amb dipòsit d’aigua, roba recanvi, farmaciola, i quelcom per menjar. Si la prova es de 12 o 24 hores, frontal, i material de camping per descansar al Hash House.
L’ inscripció es d’uns 35 €, depèn molt de cada prova. Inclou el mapa, l’ informació encasaria, i normalment també el menjar al hash house, ó al finalitzar.

Com va la cosa?
Entre 30 minuts i 2 hores (depenent de la prova) abans de la sortida, cada participant rep un mapa de la cursa amb les fites marcades. També reben les descripcions dels controls i els punts que val cadascun. El Equips fan la seva estratègia de quins controls buscaran i quan.
Es molt important tornar a la Sortida/Arribada abans de l’hora marcada per evitar penalitzacions. Durant tota la prova, els components del Equip han de romandre junts. Si un membre es retira, cal comunicar-ho, la resta pot seguir però fora de competició.
twbr2019a001017.gif twbr2019a001017.gif twbr2019a001017.gif twbr2019a001017.gif twbr2019a001017.gif twbr2019a001017.gif twbr2019a001017.gif twbr2019a001017.gif
Anys Anteriors
Mapes
P.Senglar
Rogaining
Enllaços
Videos
Fotos
Inici